Вільнозапорізька сільська рада

Миколаївська область, Баштанський район

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення проєкту рішення Вільнозапорізької сільської ради про припинення шляхом ліквідації юридичної особи Єфремівського закладу дошкільної освіти Вільнозапорізької сільської ради.

Дата: 08.05.2024 08:58
Кількість переглядів: 15

 

Фото без опису

Інформуємо, що відповідно до п.6 статті 16 Закону України «Про дошкільну освіту» засновник повинен провести громадське обговорення проєкту свого рішення щодо реорганізації та ліквідації закладів освіти у сільській місцевості. 

1.    Ініціатор громадського обговорення – Вільнозапорізька  сільська рада.

2. Організатор громадського обговорення – відділ освіти, молоді, спорту та культури Вільнозапорізької сільської ради.

3. Мета: врахування думки жителів села Єфремівка, при прийнятті Вільнозапорізькою сільською радою проєкту рішення про припинення шляхом ліквідації Єфремівського закладу дошкільної освіти Вільнозапорізької сільської ради (проєкт рішення додається).

4. Предмет громадського обговорення – пропозиції, зауваження та рекомендації мешканців села Єфремівка до проєкту рішення  про припинення шляхом ліквідації  Єфремівського закладу дошкільної освіти Вільнозапорізької сільської ради.

5. Форма громадського обговорення - громадські слухання серед жителів села Єфремівка під час сходів громадян.

6. Пропозиції (зауваження) учасників громадського обговорення подаються у письмовій формі, надсилаються електронною поштою із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає, протягом 10 днів з дати опублікування повідомлення про його проведення.

7. Поштова адреса та адреса електронної пошти для подання пропозицій (зауважень) с. Вільне Запоріжжя , вул. Москаленка,35, Баштанський район ,Миколаївська область 55650 ; osvita_zaporizhya@ukr.net

8. Пропозиції (зауваження) учасників громадського обговорення до проєкту рішення Вільнозапорізької сільської ради про припинення шляхом ліквідації Єфремівського закладу дошкільної освіти Вільнозапорізької сільської ради в усній формі надаються Робочій групі під час проведення громадських слухань.

9. Економічне обґрунтування та законодавчі підстави прийняття рішення про припинення шляхом ліквідації юридичної особи: Єфремівський заклад дошкільної освіти  Вільнозапорізької сільської ради : 55643, Миколаївська область, Баштанський р-н, село Єфремівка, вулиця Центральна, будинок 29, код ЄДРПОУ: 26172750.

         Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією (стаття 19) та Законами України.

        Згідно з частиною 1 статті 143 Конституції України територіальні громади села, селища, міста безпосередньо або через утворені ними органи місцевого самоврядування утворюють, реорганізовують та ліквідовують комунальні підприємства, організації і установи, а також здійснюють контроль за їх діяльністю, вирішують інші питання місцевого значення, віднесені законом до їхньої компетенції.

         Відповідно до пункту 30 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» реорганізація або ліквідація навчальних закладів комунальної форми власності здійснюється за рішенням місцевої ради.

          Відповідно до частини 3 статті 66 Закону України «Про освіту» сільські ради  засновують заклади освіти, а також реорганізовують, перепрофільовують (змінюють тип) та ліквідовують їх з урахуванням спеціальних законів.

         Згідно зп.6 ст. 16 Закону України «Про дошкільну освіту» рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу дошкільної освіти приймає його засновник (засновники).

          Мережа закладів дошкільної освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням соціально-економічної та демографічної ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших потреб територіальної громади та/або суспільства.

         Враховуючи вищевказані положення, оптимальне функціонування мережі закладів дошкільної освіти громади повинно виходити з об’єктивно існуючого запиту на освітні послуги.

Згідно розпорядження сільського голови №137 від 22 вересня 2020 року Новополтавської сільської ради Новобузького району роботу Єфремівського ЗДО було призупинено, дітей та працівників переведено до Новополтавського ЗДО, підвіз здійснювався шкільним автобусом Новополтавського ЗЗСО. Станом на 01.05.2024 в селі Єфремівка проживає 3 дітей ( 3-5 років), які є вихованцями Новополтавського ЗДО з них 2 дітей ( до 2-х років). На перспективу дітей в селі немає.

Реалізація даного рішення підвищить якісний показник освіти,  будуть вивільнені кошти для покрашення фінансування освітньої галузі громади, дасть економію коштів.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь